Begrijp jij Centraal-Europa nog?

Op reis door heden en verleden
Auteur: Hans Luiten | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

Een combinatie van zijn eigen reiservaringen met de levendige geschiedenis van het roerige Centraal-Europa. Van de schrijver van bestseller Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

In Begrijp jij Centraal-Europa nog? neemt Hans Luiten de lezer mee op reis door het hedendaagse Centraal-Europa en biedt hij een historisch perspectief op deze bijzondere regio vandaag de dag. Voor de fans van Joris Luyendijk, Geert Mak, Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius.

Wie door een stad als Praag of Warschau loopt, wordt heen en weer geslingerd tussen vertrouwdheid en vervreemding. Het is niet ons West-Europa, maar ook niet het Russische oosten – hoewel van beide de invloed duidelijk zichtbaar is. Welkom in Centraal-Europa: Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, het westen van Oekraïne en het zuiden van Litouwen. Hans Luiten neemt de lezer mee op reis door de regio én door de tijd. Van de heilige Adalbert, die in 997 in Polen aan zijn einde kwam en wiens lichamelijke resten als relikwieën over het continent zwierven, tot aan de campagnevoerders die hij ontmoet in een Hongaars metrostation, die het over het verschrikkelijke Verdrag van Trianon hebben alsof dat niet een eeuw maar een week geleden is gesloten.

Luiten combineert de geschiedenis en zijn eigen reiservaringen tot boeiende verhalen die niet alleen de bekende maar ook de ongrijpbare facetten tonen van het veelbewogen Centraal-Europa.

Over Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

‘Vol met nuttige inzichten en analyses.’ – NRC

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026352812 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op reis door heden en verleden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Begrijp jij Centraal-Europa nog?” te beoordelen