Beeldrijm

Auteur: Jedithja de Groot | Uitgever: Uitgeverij Komma

49,95

Wekelijks verschijnt in het Parool een Beeldrijm; een rubriek waarin Jedithja de Groot een bijzonder kunstwerk uit een tentoonstelling aan een foto uit de Collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief verbindt.

Alle Beeldrijmen zijn een ode en gezamenlijk vormen ze een nieuw tijdloos en oneindig verhaal over heden en verleden, over kunst en een fotografische schatkist, over kijken, verwondering, vergankelijkheid, liefde en schoonheid. Jedithja speurt dagelijks naar overeenkomsten tussen twee beelden in compositie, vorm, kleur en nuances. Elke keer weer vindt zij een foto bij Collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief, dat rijmt met het beeld dat zij tegenkwam in een actuele tentoonstelling van bijvoorbeeld Huis Marseille, het Stedelijk Museum, het Rijkmuseum, Museum Voorlinden, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Van Abbe Museum en het Prado.

‘Beeldrijm’ het boek omvat ruim 6 jaar aan Beeldrijmen. Jedithja rijmde met kunstwerken van meer dan 200 kunstenaars zoals Wes Anderson, William Kentridge, Picasso, Erwin Olaf, Marlene Dumas en Kara Walker en ze is nog niet uitgerijmd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083301921 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

1056

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-12-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Beeldrijm” te beoordelen