Beelden van Oost

Met gedichten
Auteur: Méland Langeveld | Uitgever: aquaZZ

17,50

Beelden van Oost bevat foto’s, beschrijvingen van sculpturen, gedichten en wandelingen. De 31 beelden staan in Amsterdam-Oost. Sommige beelden nodigen uit voor een gedicht, en Méland liet zich inspireren. Daardoor ontstond er een nieuwe dimensie. Bij één beeld kwam er een derde dimensie bij: singer-songwriter Jesse Dorrestijn zette het gedicht ‘Ontwricht’ op muziek.
Een aantal beelden was in de afgelopen jaren onderdeel van diverse exposities in de ramen van de Openbare Bibliotheek Linnaeus en bij Kunsthek, de vitrines aan het hek van het Oosterpark. Kunsthek meldde destijds: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’ En onlangs schreef Kunsthek bij een tweede expositie: ‘Sommige dingen veranderen niet. Méland wandelt nog steeds. Ook schrijft hij gelukkig nog. Prachtige poëzie. Weerspiegelingen. Van observaties uit Oost.’

Méland Langeveld publiceerde in landelijke dagbladen en met regelmaat in de buurtkrant Dwars en Oost-online. In zijn column ‘Onalledaags’ schetst hij niet-alledaagse taferelen die hij in Oost tegenkomt. Zijn bijzondere blik laat een Oost zien waar velen aan voorbijgaan. Deze tafereeltjes verschenen in de bundel Onalledaags. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen aan parkhekken, in etalages van bibliotheken en staan gekalligrafeerd op een plein. Zijn meest recente dichtbundel is Zijwaarts springen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083257013 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Met gedichten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

139

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Beelden van Oost” te beoordelen