Batavia 1937-1941

De fotocollectie Thomassen à Theussink van der Hoop
Auteur: Rob van Diessen, Robert Voskuil | Uitgever: Sterck & De Vreese

49,90

Abraham Nicolaas Jan Thomassen à Thuessink van der Hoop (1893-1969) werd beroemd als gezagvoerder van de Fokker F.VII H-NACC waarmee hij in 1924 de eerste vlucht naar Nederlands-Indië ondernam. Jan van der Hoop, zoals hij zichzelf kortweg noemde, legde in de jaren 1937-1941 een documentair fotoarchief aan van ruim 1250 stadsbeeldopnamen van het toenmalige Batavia, ten behoeve van de collectie van het Koninklijk Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.

Een selectie van 250 geannoteerde foto’s uit dit unieke beelddocument en de levensloop van Jan van der Hoop vormen de kern van dit boek. Vierhonderd jaar na de stichting van Batavia bieden de samenstellers en auteurs met deze prachtuitgave een fascinerende blik op de nadagen van koloniaal Batavia.

Drs. R.P.G.A. Voskuil (1946) studeerde fysische geografie aan de Universiteit Utrecht en was daarna werkzaam aan de Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta en aan het Internationaal Instituut voor Lucht- en Ruimtekartering en Aardkunde (Universiteit Twente). Hij is auteur van verschillende publicaties met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog en het voormalige Nederlands-Indië.
Drs. J.R. vavan Diessen (1951) studeerde geologie en sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte o.m. in een ontwikkelingsproject in Sri Lanka. In 1993 richtte hij de geografische uitgeverij Asia Maior/Atlas Maior op, die in vakkringen bekendheid verwierf met historisch-cartografische atlasuitgaven en wetenschappelijke facsimile-publicaties.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056155292 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De fotocollectie Thomassen à Theussink van der Hoop

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Batavia 1937-1941

  1. 5 van 5

    Obbe H. Norbruis

    Geweldig boek met prachtfoto’s!


Een beoordeling toevoegen