Barbaren en Wijsgeren

Het beeld van China in de Gouden Eeuw
Auteur: Menno Jonker, Thijs Weststeijn | Uitgever: Uitgeverij Vantilt

19,95

Nog altijd kijken we met een mengeling van verbazing en bewondering naar China. Chinese goederen zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven, maar ons beeld van China en de Chinezen is minder concreet. De Chinese taal en haar schrift, de staatsvorm en de ouderdom van de Chinese beschaving zijn moeilijk in te passen in het westerse wereldbeeld. Eigenlijk net als in de zeventiende eeuw, toen Chinese industriële massaproductie standaard onderdeel van Nederlandse huishoudens werd en prentenboeken over China ongekend populair waren.

Barbaren & Wijsgeren belicht de wederzijdse beeldvorming die het resultaat was van de intensieve contacten tussen Nederlanders en Chinezen tijdens de zeventiende eeuw. Zowel de culturele uitwisseling als de dynamiek van stereotypering, die daarvan het gevolg was, wordt uitgelicht. Zo wordt duidelijk hoe de beeldvorming een eigen weg volgde die nog altijd actueel is.

Met bijdragen van: Leonard Blussé, Jan van Campen, Trude Dijkstra, Lennert Gesterkamp, Noël Golvers, Menno Jonker, Willemijn van Noord, Nicolas Standaert, Jing Sun, Ching-Ling Wang, Thijs Weststeijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460043192 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het beeld van China in de Gouden Eeuw

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

22-03-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Barbaren en Wijsgeren” te beoordelen