Bakvis in oorlogstijd

Het dagboek van Miep Diesel
Auteur: Miep Diesel | Uitgever: Boom

20,00

‘Ik heb de hoge leeftijd van 15 jaar en ben begonnen om mijn dagboek al mijn wetenswaardigheden toe te vertrouwen.’ Op de avond van 5 november 1942 besluit de Haarlemse Miep Diesel een dagboek te gaan bijhouden. De Duitse bezetting is dan al meer dan twee jaar gaande en de gevolgen ervan dringen steeds dieper door in de samenleving.

Het oorlogsgeweld is voor Miep Diesel echter niet de reden een dagboek te beginnen. Ze zoekt een klankbord en vertrouwt haar schriften toe wat ze bij niemand anders kwijt kan. En dat betrof in de eerste plaats het ontluikende liefdesleven van de aantrekkelijke Haarlemse. Van haar prille verliefdheden, hartstochtelijke aanbidders en het flirten met Canadese bevrijders tot haar intense verdriet om een gebroken liefde. Door de ogen van Miep Diesel krijgen we niet alleen een beeld van een levenslustige tiener, maar ook van de ontwrichting van het dagelijks leven in Haarlem tijdens de bezetting.

Bakvis in oorlogstijd schetst in vlotte bewoordingen hoe een ‘gewoon’ meisje de oorlogsjaren ondergaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024434084 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het dagboek van Miep Diesel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Bakvis in oorlogstijd

  1. 1 van 5

    Cobico

    Valt erg tegen. Het is een opsomming van vriendjes .Weinig sfeer van de echte oorlog. Nietszeggend boek. Ik begrijp niet dat een uigever dit uitgeeft. De Kwaliteit van het boek is ook slecht. Viel al uit elkaar bij de 1e keer lezen. 20 euro is zeker te veel.


Een beoordeling toevoegen