Baardman

Op zoek naar mijn geschiedenis
Auteur: Kenan Akyil | Uitgever: Lannoo

21,99

In dit boek gaat Kenan Akyil op zoek naar zijn geschiedenis. Alles begon bij Baardman. Om aan de diepe armoede te ontsnappen, komt Mükremin Akyil in de jaren 1960 als mijnwerker vanuit Turkije naar België. Kenan reist zijn grootvader achterna en beschrijft de smeltkroes van culturen in de Limburgse cités. De integratie verliep er niet altijd even gemakkelijk en de gevolgen werken tot vandaag door.

Dan slaat het noodlot toe. In korte tijd moet de familie tot driemaal toe onnoemelijk verlies verwerken, zoals op Nieuwjaardag 2017, wanneer Kenans broer Kerim om het leven komt bij een terreuraanslag in een discotheek in Istanboel.
Datzelfde jaar raakt opa verlamd bij een auto-ongeval. Nooit miste hij een gebed, maar nu kan hij alleen nog met zijn ogen bidden. In mei 2020 overlijdt hij door een complicatie die tijdens de coronacrisis niet snel genoeg behandeld kan worden.

Baardman is het hartverscheurende verhaal van een Limburgse mijnwerkersfamilie en een authentieke getuigenis over drie generaties Turkse Belgen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401476157 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op zoek naar mijn geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

222

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

26-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Baardman” te beoordelen