Baantjer alias De Cock

Auteur: Geertje Bos | Uitgever: De Fontein Romans & Spanning

19,99

De Cock met ceeooceekaa: alter ego van A.C. Baantjer. Deze biografie geeft een openhartig beeld van de Amsterdamse rechercheur van bureau Warmoesstraat, die een geliefd schrijver werd.

Iedereen denkt bij een Amsterdamse politieman direct aan De Cock (met ceeooceekaa) of aan Appie Baantjer. Nog nooit werd een schrijver zo vereenzelvigd met zijn alter ego of andersom. Maar wie is de man met dat gleufhoedje en die rechercheursjas nu eigenlijk?

Deze biografie geeft een onthullend beeld van de Amsterdamse diender die meer dan 35 jaar bij de politie werkte en als geen ander de verknochtheid aan zijn stad heeft uitgedragen, maar die zich ook sterk verbonden voelt met zijn geboortedorp Urk. Het is het eerlijke relaas van een man van eenvoudige komaf, over zijn moeilijke jeugdjaren op het binnenschip van zijn vader en de problemen aan wal op het Bickerseiland, over het volkse leven in de Zeeheldenbuurt en over de oorlogsjaren die hij gedeeltelijk in Duitsland doorbracht.

Baantjer alias De Cock biedt een bijzonder kijkje in het leven van de politieman die schrijver werd, meer dan 80 detectives schreef en ruim 7 miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank zag gaan.

Op 16 september 2008 wordt Appie Baantjer 85 jaar, en in oktober verschijnt het zeventigste en laatste deel over rechercheur De Cock: de apotheose van een schrijverscarrière van maar liefst 45 jaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026171376 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

354

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Baantjer alias De Cock” te beoordelen