August von Bonstetten

Een Zwitsers militair schetst 's-Hertogenbosch 1815-1824
Auteur: Jac. Biemans | Uitgever: Vantilt, Uitgeverij

29,50

In 1815 arriveerde August von Bonstetten in ‘s-Hertogenbosch als Zwitsers soldaat in dienst van het Nederlandse leger. De begaafde jongeman hield vanaf de eerste dag van zijn vertrek naar Nederland een dagboek bij en maakte talloze tekeningen en schetsen. Historicus Jac. Biemans ontdekte deze unieke documenten in particuliere en openbare collecties in Frankrijk en Zwitserland. Hij selecteerde voor deze bloemlezing de treffendste fragmenten en illustraties.

Met August von Bonstetten voert hij ons terug naar het ‘s-Hertogenbosch van het begin van de negentiende eeuw – toen een kleine, overvolle garnizoensstad. We zien het dagelijks leven van een militair, van zijn eet- en drinkgewoonten tot zijn verliefdheden en van zijn omgang met collega’s tot de ontmoetingen met de autoriteiten, burgers en kunstenaars. We proeven de afkeer van het militaire patroon en de verademing van vooral het tekenen en schilderen, in de stad en de wijde omtrek.
De ontboezemingen en de vele tekeningen van August von Bonstetten bieden voor het eerst een fascinerende inkijk in het ‘s-Hertogenbosch in de eerste jaren van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460042454 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Zwitsers militair schetst 's-Hertogenbosch 1815-1824

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-03-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “August von Bonstetten” te beoordelen