Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers

Auteur: Isabel Minhos Martins | Uitgever: Boycott

29,95

Een paar eeuwen geleden wist men niet waar het einde van onze planeet was.

Veel delen van de wereld stonden nog niet op de kaart. Maar een aantal onver- schrokken ontdekkingsreizigers vetrokken per ezel, boot of gewoon te voet- naar het onbekende. Ze kwamen terug met de meest buitengewone verhalen.

Zo werd de eens zo geheimzinnige wereld steeds meer een open boek. Het 148 pagina tellende non-fictie boek Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers beschrijft de uitzonderlijke reisverhalen van een aantal buitengewone mensen die nieuwe horizonten hebben verkend. Zoals bijvoorbeeld het fascinerende verhaal over Jeanne Baret, de eerste vrouw die een reis rond de wereld maakte. Vermomd als jongen ging ze aan boord van de Étoile. Vrouwelijke wetenschappers of schilders mochten niet deelnemen aan expedities die door het koningshuis werden georganiseerd. Maar Jeanne Baret lapte de regels aan haar laars en zette daarbij haar eigen leven op het spel.

Of stel je eens voor dat je op je eenentwintigste uit huis gaat en pas terug- keert als je vijftig bent! Dat overkwam de Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Battuta. Hij wordt door velen gezien als de grootste reiziger aller tijden. Op zijn enorme tocht reisde hij per kameel, boot, te voet, alleen en in karavanen. Hij kwam in India, China, Indonesië en nog veel meer plaatsen waar geen we- sterling ooit eerder was geweest.

Er is ook een hoofdstuk gewijd aan Willem Barentsz, de Nederlandse ontdek- kingsreiziger die de Noordelijke IJszee verkende en bij Nova Zembla vast kwam te zitten met zijn schip in enorme pakken ijs. Samen met zijn bemanningsleden wist hij de strenge winter te overleven door een half jaar in een klein houten huisje te bivakkeren. Daarmee is dit een van de spannendste verhalen over overleven op de Noordpool.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492986252 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

140

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers” te beoordelen