Atlas van de IJssel

Auteur: Albert Corporaal, Tjirk van der Ziel | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

34,95

De IJssel. Een vertrouwde maar onvoorspelbare rivier. Woest en dan weer kalm, rechtlijnig en dan weer kronkelend. Waar veranderingen optreden worden verhalen verteld. Bij de IJssel gaat het om een oerverhaal vanaf de vroege Middeleeuwen, van groei en expansie maar ook van neergang en krimp, en van pogingen de waterstroom telkens weer naar onze hand te zetten.

Atlas van de IJssel vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu – de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond.

Water beschikt over een magische aantrekkingskracht, zeker in het geval van de IJssel. Maar water wordt tegenwoordig ook steeds vaker geassocieerd met dreiging en risico’s. Zo krijgen we te maken met extremere weersomstandigheden die zorgen voor meer neerslag of juist langdurige droogte. De atlas levert daarom een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van waterbeheer en klimatologische weerbaarheid. Atlas van de IJssel. Verleden, heden en toekomst stromen in elkaar over.

  • Een jonge rivier in unieke kaarten
  • Mens, natuur en landschap van Arnhem tot aan de randen van het Kampereiland
  • Met een groot aantal speciaal voor dit boek gemaakte luchtfoto’s van de IJsselvallei
Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583894 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Atlas van de IJssel

  1. Dirk Van Ittersum

    Een heldere en informatieve beschrijving van de geschiedenis van de IJsel. Tekst en afbeeldingen sluiten soepel op elkaar aan. Een must voor ieder die in de IJsselvallei is opgegroeid.


Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…