Asiento

Hollandse heerschappij in de Spaanse slavenhandel
Auteur: John Meilink | Uitgever: LM Publishers

24,50

In 1685 gaat de steenrijke Amsterdamse koopman Balthasar Coijmans de strijd aan?om het alleenrecht op de verkoop van slaven aan de Spaanse koloniën.

In 1685 gaat de steenrijke Amsterdamse koopman Balthasar Coymans de strijd aan om het alleenrecht op de verkoop van slaven aan de Spaanse koloniën. Tegengewerkt door nietsontziende concurrenten en de Spaanse inquisitie moet hij alles uit de kast halen om de grootste slavenhandelaar ter wereld te worden. Curaçao is het centrum van deze deplorabele handel; slaven uit West-Afrika worden door Hollandse schepen aangevoerd en door Spanjaarden opgekocht voor hun plantages en zilvermijnen in Zuid-Amerika. De machtsstrijd van Coymans heeft echter grote gevolgen: oude verdragen vervallen, waardoor de slavenvoorraad op Curaçao zich opstapelt. De Hollanders in Willemstad zijn echter niet voor één gat te vangen: als ze niet niet legaal kunnen handelen, dan zijn ze niet te beroerd om clandestien hun zaken te doen. Een verhaal over politiek, corruptie, hebzucht, bruut geweld en volgestouwde schepen.

Auteur

John Meilink (1961) debuteerde in 2019 met de historische roman Kroesvee, het eerste deel uit een serie van vier los van elkaar staande verhalen over Hollanders en de slavenhandel in de zeventiende eeuw (onder de overkoepelende reeksnaam ‘Zonen van Jafeth’). In 2022 verscheen deel twee: In Barbarije. Beide romans zijn inmiddels opgenomen in de literatuurlijst van de nieuwe Canon van Nederland (venster VOC en WIC). In elk van de vier boeken wordt een facet van de slavenhandel onder de loep genomen: In West-Afrika (Kroesvee), in Algiers (In Barbarije), het Caraïbisch gebied (Asiento) en Indonesië (Banda Neira).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460229893 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hollandse heerschappij in de Spaanse slavenhandel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

430

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

27-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Asiento” te beoordelen