Artsenijmiddelleer door Dr. Ellerman

Transcriptie van het manuscript van Zubli
Auteur: Patrick P.A.M. Verhoeven | Uitgever: Mijnbestseller.nl

35,94

Dr. Ellerman (1817-49) was samen met Donders en Jansen een belangrijk redacteur van het Nederlandsch Lancet. In 1846 bracht hij Oesterlen’s Handbuch der Heilmittellehre uit in Nederland. Dr. Ellerman werd geroemd als geëngageerd wetenschapper en docent.

Officier van Gezondheid Ellerman – Docent geneesmiddelleer en redacteur van het Nederlandsch Lancet

George Lievin Henri Ellerman (1817-1849) genoot zijn militairgeneeskundige opleiding van 1835-39 aan de Rijks Kweekschool voor Militaire Geneeskundigen (RKMG) en promoveerde te Leiden in 1841. Van 1843-49 gaf hij aan de RKMG onderwijs in de geneesmiddelleer.
Hij was een van de eerste redacteuren van het Nederlandsch Lancet. Als redacteur gaf hij samen met collega-redacteuren Donders en Jansen een nieuwe koers aan het tijdschrift. Door de mix van wetenschappelijke en op de medische praktijk gerichte artikelen kon dit tijdschrift uitgroeien tot het belangrijkste medisch-wetenschappelijke vakblad in Nederland.
In 1846 bracht hij een Nederlandse vertaling uit van het Duitse Handbuch der Heilmittellehre van Friedrich Oesterlen. Dit boek was een volledig en helder overzicht van de geneesmiddelleer en werd beschouwd als een belangrijke stap naar een wetenschappelijke farmacologie. Na zijn overlijden op 32-jarige leeftijd werd hij herdacht als een goed wetenschapper en toegewijde, hardwerkende docent.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461936882 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Transcriptie van het manuscript van Zubli

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

404

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-06-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Artsenijmiddelleer door Dr. Ellerman” te beoordelen