Arnhem, een verlaten stad

Auteur: Willem Looijs | Uitgever: 18.02 publishing

29,95

Willem Looijs (1940), in zijn werkzame leven als geschiedschrijver verbonden aan Rijkswaterstaat, was tijdens de evacuatie van Arnhem een jongen van 4 jaar. Samen met zijn moeder liep hij tijdens de evacuatie naar Apeldoorn. De evacuatie liet een diepe indruk achter. In de jaren 80 interviewde hij ruim honderd overlevenden van de evacuatie en verwerkte hun verhalen tot dit boek.

Rauw, niet geromantiseerd, soms zelfs gruwelijk, maar realistisch zoals het was…

Op 17 september 1944 bombardeerden de Engelsen tijdens Operatie Market Garden het door de Duitsers bezette Arnhem. De bevolking bevond zich plots in de gevechtslinie. Vele inwoners van Arnhem vertrokken in alle haast. De Duitse bezetter gaf het bevel voor de evacuatie van de stad. In totaal evacueerden er ruim 100.000 mensen uit Arnhem en omstreken, waarvan zo’n 40.000 naar Apeldoorn. De Arnhemmers vertrokken over het algemeen lopend met wat ze maar konden meenemen.

In dit boek lees je de persoonlijke, erbarmelijke verhalen van deze mensen, de evacués die met kinderen op arm en een zak eten over de schouder een onbekend doel tegemoet gingen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082789362 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

25-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arnhem, een verlaten stad” te beoordelen