Arnhem 44

De strijd om de bruggen
Auteur: Zeno | Uitgever: Just Publishers

18,95

In de maand september 2014 is het precies 70 jaar geleden dat de gewaagde geallieerde operatie Operatie Market Garden (17 – 25 september 1944) plaatsvond. Market Garden was de codenaam van de grootste militaire luchtlandingsoperatie aller tijden. Nederland werd hiermee frontgebied.

De geallieerden wilden vanaf de zuidgrenzen in een keer doorstoten naar Arnhem en Nijmegen. Cruciaal was de verovering van de strategische bruggen over de grote rivieren. Terwijl op de 17e september lange tankkolonnes aan hun opmars begonnen werden in de regio Arnhem-Nijmegen tienduizend parachutisten gedropt. Maar de operatie bleek ‘a bridge too far…’ Market Garden werd een van de meest tragische mislukkingen van WO2.

‘Arnhem ’44’ is een indringende roman over deze slag. De roman, gebaseerd op de persoonlijke oorlogservaringen van de auteur als parachutist, verhaalt van de verbeten strijd van een groepje verkenners dat vlak voor de grote luchtlandingen wordt gedropt. Tijdens de gevechten groeit hun onderlinge gevoel van verbondenheid tot een band of brothers. Deze blijkt sterker dan hun angst voor de dood.

Dit boek is een nieuw deel in de serie Oorlogsklassiekers. Eerder verschenen ‘Bataljon der verdoemden’, ‘Pantsers des doods’ en ‘Frontkameraden’.

Zeno was het pseudoniem van een Britse parachutist die meevocht tijdens de strijd om Arnhem. Zijn authentieke roman over de luchtlandingsoperatie werd een bestseller en is bekroond met de Arthur Koestlerprijs.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750969 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De strijd om de bruggen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

280

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arnhem 44” te beoordelen