Arnhem 1944, een historische slag hezien

Deel 2: De Verloren Overwinning
Auteur: Christer Bergstrom | Uitgever: Nedvision Publishing

32,50

Een compleet nieuwe kijk op Operatie Market-Garden, de grootste airborne-operatie in de Tweede Wereldoorlog. Met o.a. de slag om Arnhem, de gevechten in Nijmegen/Eindhoven en de tankslag om Overloon.

Dit is een compleet nieuwe kijk op operatie Market Garden, gebaseerd op het laatste en meest uitgebreide onderzoek naar primaire bronnen tot nu toe over deze historische slag. Operatie Market Garden was de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eerdere boeken over operatie Market Garden eindigen vrijwel altijd met de evacuatie van de Britse Airborne-troepen uit Oosterbeek – wat verhult dat operatie Market Garden destijds in wezen als een groot succes moest worden beschouwd.

De gebeurtenissen na september 1944, waaronder de slag bij Overloon in oktober 1944, maakten duidelijk dat de operatie definitief was mislukt. Het strategische succes van de operatie kon niet worden benut om de oorlog voor het einde van 1944 te beëindigen.

Dit is een verhaal dat nooit eerder is verteld. Het is nu uitvoerig en levendig beschreven door Chris ter Bergström in deel 2 van Arnhem 1944. Dit boek is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in deze operatie en voor wie niets wil missen aan nieuwe inzichten in deze fascinerende episode in de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van Nederland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083086057 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Deel 2: De Verloren Overwinning

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arnhem 1944, een historische slag hezien” te beoordelen