Arnhem 1944. Een historische slag herzien

Deel 1: Tanks en paratroepers
Auteur: Christer Bergstrom | Uitgever: Nedvision Publishing

32,50

Arnhem 1944, Tanks en Paratroepen geeft een nieuw perspectief op Operatie Market Garden, de grootste airborne-operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Operatie Market Garden was de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op basis van misschien wel het meest diepgaande onderzoek ooit, verandert dit boek huidige conclusies en visies rondom deze historische slag.

Uitgebreid onderzoek, met gedetailleerde bronvermelding door de auteur heeft geleid tot het ontkrachten van vele mythen en misvattingen. Dit wordt op levendige wijze beschreven, aangevuld met ooggetuigenverslagen.

De tot nu toe onbekende omweg die de Britse parachutisten moesten maken naar de brug in Arnhem wordt hier blootgelegd. Deze kostte hen cruciale tijd.

Het feit dat de Amerikanen tot twee keer de brug bij Nijmegen wisten in te nemen in de avond van 17 september – en vrijwillig weer opgaven – wordt hier gepresenteerd en becommentarieerd.

Deze en meer vergelijkbare nieuwe feiten zorgen voor een compleet veranderd beeld van operatie Market Garden. Dit boek is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in deze operatie en voor wie niets wil missen van nieuwe inzichten in deze fascinerende episode in de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van Nederland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083086002 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Deel 1: Tanks en paratroepers

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arnhem 1944. Een historische slag herzien” te beoordelen