Arma

Auteur: Louis Sloos | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

Musea hebben veel meer in huis dan zij kunnen tonen aan het publiek. Er liggen vaak omvangrijke collecties in de depots. Door tentoonstellingen, onderzoek en verwervingen wordt continu nieuwe kennis en informatie gegenereerd. Veel meer dan doorgaans verteld kan worden.

Uit deze editie van ‘Arma’, het jaarboek van het Nationaal Militair Museum (NMM) – in samenwerking met het Marinemuseum, het Marechausseemuseum en het Mariniersmuseum – blijkt hoe divers en interessant de collecties zijn. Specialisten presenteren diverse ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten. Bij vrienden van het museum is als vanouds veel kennis aanwezig over objecten en deelcollecties, waarvoor een platform geboden wordt. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met de Stichting Vrienden van het Nationaal Militair Museum, net als met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) en het Rijksmuseum. Iedereen met interesse voor militaire geschiedenis en ‘militaria’, vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur, vindt in deze uitgave iets van zijn of haar gading.

‘Arma 2019’ begint in de middeleeuwen en eindigt in het heden. Verder is er in de bijdragen aandacht voor alle vier de krijgsmachtdelen. Zo komen we van artikelen over hellebaarden en harnasproductie in Nederland, via onder meer de Waterlooheld Hendrik Detmers en de rol van de kanonneerboot Hr. Ms. Flores tijdens D-Day uiteindelijk uit bij de replica van een Fokker C.X voor het NMM, waaraan 25 jaar is gebouwd. Met een bijdrage over 75 jaar vrouwen in de Nederlandse krijgsmacht wordt in een actueel onderwerp voorzien.

Tot slot is er aandacht voor bijzondere objecten of complete verzamelingen die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, ‘Arma’ bevat veel munitie!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462494503 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-12-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arma” te beoordelen