Arma

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2022
Auteur: Eric de Koning, Louis Sloos | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

‘Arma’ is voor iedereen met interesse in militaire geschiedenis en militaria, Nederlandse geschiedenis, kunst en cultuur. De vier musea van de Stichting Koninklijke Defensiemusea tonen een schat aan objecten en verhalen uit ons militair erfgoed. We hebben echter veel meer in huis dan we aan het publiek kunnen tonen. De bijzondere kennis die we vergaren bij het doen van onderzoek, het maken van tentoonstellingen en het verwerven van nieuwe objecten delen we in Arma.

In Arma 52 kunt u lezen over de ontwikkeling van de F-16, de zeeslag bij Solebay in 1672, hoe het Indische leger aan witte uniformkleding kwam, de belevenissen van de Koninklijke Marechaussee in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, het schilderij De Prins van Oranje van J.W. Pieneman, het Naval War Game van Fred T. Jane, de verdediging van de Nieuweschans in 1629, de documentering van zes als hoekpalen gebruikte 18-ponder kanonnen, de geschiedenis van de geestelijke verzorging in de Nederlandse krijgsmacht en de infanteriebewapening van het Staatse Leger in de tweede helft van de achttiende eeuw. Daarnaast vertellen onze conservatoren interessante details over enkele nieuwe aanwinsten uit onze collectie. Kortom, deze Arma biedt weer een schat aan leesplezier voor iedereen die meer wil weten over ons militair erfgoed.

‘Arma’ is het Jaarboek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Marechausseemuseum in Buren en het Mariniersmuseum in Rotterdam. Conservatoren en andere specialisten vertellen over ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464560602 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2022

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Arma” te beoordelen