Architecten van Hilversum 3

1940-1975
Auteur: Annette Koenders, Anton Groot, Arie den Dikken, Harry van der Voort, Ineke Marx-van Daal, Max Cramer, Rob Marx | Uitgever: Uitgeverij Verloren

30,00

Hilversum wordt vaak aangeduid als het mekka van de jonge bouwkunst in Nederland. Tien jaar lang hebben zeven specialisten onderzoek gedaan naar zo’n vijftig architecten die in Hilversum hebben gewoond en gewerkt. In Hilversum 3, het derde deel van een vierdelige reeks, komt de periode 1940-1975 aan bod.

Dit deel gaat over de periode waarin de invloed van Dudok op de ruimtelijke ordening geleidelijk minder werd. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw maar langzaam op gang. Dankzij nieuwe gebouwtypen en toepassing van systeembouw werden in de jaren vijftig veel woningen gebouwd, meestal in een groene omgeving met veel licht, lucht en ruimte. De wijken straalden een groot optimisme uit. Hilversum was trots op de bereikte resultaten en liet deze graag aan bezoekers zien.

In het begin van de jaren zestig waren de meeste open ruimten binnen het vooroorlogse Beëindigingsplan van Dudok volgebouwd. Men ging op zoek naar bouwlocaties in het buitengebied, zoals Egelshoek, Kerkelanden en de Hilversumse Meent. Projectontwikkelaars en architecten van buiten kregen een grotere rol. Met weinig begrip voor de planmatige stad verrezen de eerste grootschalige projecten, veelal zonder context en met veel contrast. In Hilversum 3 komen tien architecten(bureaus) aan de orde, maar ook Publieke Werken, de Stedenbouwkundige Dienst en de welstandscommissie. Een enorme hoeveelheid afbeeldingen, waarvan een groot deel speciaal voor dit boek is gemaakt. 

Meer boeken uit deze reeks

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087049669 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1940-1975

Auteur

, , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Architecten van Hilversum 3” te beoordelen