Architecten van Hilversum 4 (Dudok 1915-1974)

Hilversum 4: Dudok in tekeningen en eerste foto's (1915-1974)
Auteur: Annette Koenders, Anton Groot, Arie den Dikken, Harry van der Voort, Ineke Marx-van Daal, Max Cramer, Rob Marx | Uitgever: Uitgeverij Verloren

30,00

 
Hilversum wordt vaak aangeduid als het mekka van de jonge bouwkunst in Nederland. Tien jaar lang hebben zeven specialisten onerzoek gedaan naar zo’n vijftig architecten die in Hilversum hebben gewoond en gewerkt. In Hilversum 4, het laatste deel van de vierdelige reeks, komt het Hilversumse werk van gemeentearchitect Willem Marinus Dudok (1884-1974) aan de orde.

Schetsen, bouwtekeningen en foto’s van vlak na oplevering van de gebouwen tonen Dudoks projecten in een nog ongerepte staat. Vooral de prachtige en verstilde foto’s van architectuurfotograaf Cor Deul hebben ervoor gezorgd dat Dudok en zijn werken over de hele wereld bekend werden. Omdat de ontwerpen, onderverdeeld in zeven perioden, chronologisch zijn gerangschikt kan bovendien de architectonische ontwikkeling van Dudok heel goed worden gevolgd.

Men raakt keer op keer onder de indruk van de intense zorgvuldigheid waarmee Dudok zijn opdrachten uitvoerde en bij ieder project weer op zoek was naar nieuwe vormen van schoonheid. Geen enkel gebouw werd hetzelfde. Zijn vroege stedenbouwkundig werk kreeg al heel snel waardering van vakgenoten en zijn ontwerp voor het Raadhuis zorgde in 1924 zelfs voor internationale erkenning en navolging. Met zijn zogenoemde Beëindigingsplan uit 1933, dat hij op een voortreffelijke manier tot aan de Kroon verdedigde, bereikte hij de voor Hilversum zo kenmerkende samenhang tussen natuur, openbare ruimte en gebouwen. Alles was en werd op elkaar afgestemd. 

Er zijn vier delen verschenen, die elk los €30 kosten. Ook hebben we een registerdeeltje gemaakt, dat los €10 kost. Wie de set van 4 delen ineens bestelt, betaalt €100 en krijgt ook het registerdeeltje. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087049676 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hilversum 4: Dudok in tekeningen en eerste foto's (1915-1974)

Auteur

, , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Architecten van Hilversum 4 (Dudok 1915-1974)” te beoordelen