Appeasement

Chamberlain, Hitler, Churchill en de weg naar oorlog
Auteur: Tim Bouverie | Uitgever: De Arbeiderspers

39,99

Op een regenachtige namiddag in september 1938 vloog Neville Chamberlain vanuit München terug naar Londen. Zijn bezoek aan Hitler, zo verzekerde hij de menigte in Downing Street, had geresulteerd in ‘vrede voor onze tijd’. Nog geen jaar later viel Duitsland Polen binnen.

In Appeasement laat Tim Bouverie zien hoe ver de regeringen van de westerse democratieën, en met name Groot-Brittannië, gingen om aan Hitlers eisen tegemoet te komen en oorlog te voorkomen. Hij neemt ons mee naar de dining rooms van de Britse heersende klasse, waar Hitler verrassende steun genoot, en de achterkamertjes van het Parlement, waar de ontembare Winston Churchill beseft dat er maar één echte keuze is: nu oorlog of later oorlog.

Tim Bouverie studeerde geschiedenis in Oxford. Tussen 2013 en 2017 deed hij als politiek journalist bij Channel 4 News verslag van alle grote politieke evenementen, waaronder de algemene verkiezingen en het EU-referendum. Hij recenseert boeken over geschiedenis en politiek voor The Spectator, The Observer en The Daily Telegraph.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029540582 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Chamberlain, Hitler, Churchill en de weg naar oorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

560

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Appeasement” te beoordelen