Apostel van de antichrist

Europese Waffen-SS vrijwilligers aan het Oostfront
Auteur: Kuno Kessels | Uitgever: Uitgeverij Contour

24,95

‘Apostel van de antichrist‘ vertelt het verbijsterende en ontroerende levensverhaal van drie mannen die elkaar in 1941 leren kennen in het pas opgerichte Vrijwilligerslegioen Nederland. Tijdens de bitterkoude wintermaanden van 1942 bechten ze onder onmenselijke omstandigheden tegen de Russen, de honger en de kou. Als de Russen in de tegenaanval gaan en de oorlogskansen keren, maakt het geloof in een Duitse eindoverwinning bij de drie mannen plaats voor ontgoocheling, desillusie en ontreddering.

Begin 1944 wodt het tot 4. SS-Freiwilligen-Panzergrenadier-Brigade Nederland omgedoopte vrijwilligerslegioen ingezet bij Leningrad. Als de Russen uitbreken, trekt de brigade terug op Narva. Hier leveren de Nederlanders samen met Vlamingen, Denen en Noren maandenlang een gevecht op leven en dood.

Als de leeggebloede brigade in juli 1944 terugvalt op de Tannenbergstelling is de heroïek allang verdwenen. Het enige dat de uitgeputte en moegestreden soldaten nog drijft is de wil om te overleven en de angst om in handen te vallen van meedogenloze Russen.

Begin 1945 heeft een wanhopige Hitler zijn laatste hoop gevestigd op de 23. SS-Freiwilligen-Panzergrenadier-Division Nederland om de onstuimig oprukkende Russen te stoppen. Maar ook ‘Nederland’ kan het Russische tij niet meer keren. Berlijn valt en het Duizendjarige Rijk houdt op te bestaan. Voor de weinige overlevenden is de oorlog dan voorbij. Maar voor geen van het zal het leven ooit nog zijn zoals het was voor de oorlog…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463381109 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Europese Waffen-SS vrijwilligers aan het Oostfront

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

435

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-02-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Apostel van de antichrist” te beoordelen