Apenheul 50 jaar

1971-2021
Auteur: Marlies Hummelen | Uitgever: Boekschap

19,50

Apenheul 50 jaar. 1971-2021

Een park met alleen maar apen, die vrij rondlopen tussen de bezoekers – dat kon niks worden, meenden velen eind jaren zestig. Apen die, volgestopt met snoep en patat, de bezoekers te lijf zouden gaan… Toch opende de eigenzinnige idealist Wim Mager in 1971 het ‘apensanctuarium’ Apenheul, om bedreigde apensoorten in stand te houden en de Nederlanders te doordringen van het belang van natuur- en soortbehoud.
Vijftig jaar later hebben generaties bezoekers in Apenheul van dichtbij – soms springt er zelfs een op je schouder! – kennisgemaakt met die mede-aardbewoners die zo dicht bij ons staan. Ze hebben gezien hoe apen leven als ze hun eigen gang kunnen gaan en zijn vol nieuwe kennis en ervaringen naar huis teruggekeerd.
Tijd voor een terugblik in boekvorm op die vijftig jaar. Met de bewogen geschiedenis in kort bestek en boeiende verhalen van mensen die nauw betrokken zijn en waren bij het wel en wee van Apenheul. En vooral met heel veel prachtige foto’s, die een indruk geven van de sfeer en de activiteiten voor en achter de schermen, zowel in de drukke zomermaanden als in het stille winterseizoen.
Tijd ook voor een blik op het heden en de toekomst, waarin de aloude kernwaarden van Apenheul – soortbehoud, natuurbehoud en natuureducatie – een hedendaagse invulling krijgen. Ze zijn immers actueler dan ooit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490357269 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1971-2021

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Apenheul 50 jaar” te beoordelen