Anywhere Anytime

Auteur: Antoine de Kom, Masha Trebukova | Uitgever: lecturis

40,00

Tot voor kort had Trebukova niet de neiging om over onrecht en onderdrukking te schilderen. Maar de annexatie van de Krim in 2014 was de druppel die haar anders deed besluiten.

Onrecht en onderdrukking hebben altijd om Masha Trebukova heen bestaan. De Sovjet-Unie, waar ze de eerste helft van haar leven doorbracht, was een totalitair land.

Tot voor kort had Trebukova niet de neiging om over actuele zaken te schilderen. Ze meende dat kunst en politiek bij voorkeur niet rechtstreeks met elkaar moesten worden vermengd. Maar sinds de annexatie van de Krim in 2014, waar mensen die haar moedertaal spreken door andere mensen die haar moedertaal kunnen spreken werden gedood. Dat was de laatste druppel… zij voelde dat ze iets moest doen aan de vreselijke beelden. Geweld en het lijden van anderen kwamen te dichtbij om er van weg te blijven.

Als een belangerijk onderdeel in een serie werk dat hieraan gerelateerd is maakte ze zes grote boeken met tekeningen. Deze zes grote ‘boeken’ zijn met acrylverf rechtstreeks op zes ‘glossy’ tijdschriften getekend. Tijdens het maken van deze visuele ‘dagboeken’ kreeg alles op de pagina een andere betekenis voor haar. De advertentieslogans en de beelden van de consumptiegoederen raakten vermengd met afbeeldingen van oorlog, vluchtelingen en executies. Door deze contrasten en soms doorschijnende teksten komen de tekeningen nog krachtiger, met een rauwe spontaniteit, tot uiting.

Het was een pijnlijke werkperiode voor Trebukova; nooit eerder voelde ze zich in haar werk zo direct betrokken bij het onderwerp pijn en onrecht.

In ‘Anywhere Anytime’ is een selectie uit de zes boeken opgenomen met een gedicht dat speciaal voor dit boek is geschreven door Antoine de Kom, met een verwijzing naar de recente geschiedenis van Suriname.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462263666 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

248

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-07-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Anywhere Anytime” te beoordelen