Antwerpen

De gloriejaren
Auteur: Michael Pye | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

20,00

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld. Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.

Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.

Met Antwerpen ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

Michael Pye werkt als romanschrijver, journalist, historicus en programmamaker. Twintig jaar lang pendelde hij als columnist voor verschillende Britse kranten tussen New York en Europa. Pye schreef zowel non-fictie als historische romans, waaronder Gestolen levens (1999) en De stukken uit Berlijn (2002). In 2015 verscheen Aan de rand van de wereld, over het leven aan de Noordzee in de middeleeuwen, dat een wereldwijde bestseller werd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403134215 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De gloriejaren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

19-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Antwerpen” te beoordelen