Anto-Carte

De terre et de ciel
Auteur: | Uitgever: Snoeck uitgeverij

26,00

De tentoonselling Anto Carte. De terre et de ciel laat ons een virtuoos kunstenaar herontdekken wiens werken de 19° en 20° eeuw perfect verbinden.
Zijn werken uit de eerste helft van de twintigste eeuw demonstreren de vakkennis van van deze kunstenaar uit Bergen met een internationale carrière.
Aan de hand van een zestigtal werken, waaronder veel uit privé-collecties, ontdekken we het streven naar het heilige. Zijn grootste werken refereren inderdaad naar de grote klassieke christelijke thema’s zonder de grootsheid van het landschap uit het oog te verliezen.
Het tweede luik van de tentoonstelling staat stil bij dezelfde thema’s maar nu aan de hand van een selectie van werken uit de eigen collectie van het BAM

Anto Carte (Bergen, 8 december 1886 – Elsene, 13 februari 1954) was een Belgische schilder en medeoprichter en belangrijkste bezieler van de schildersgroep Nervia. Naast schilderen beoefende hij ook andere technieken zoals glasraam, fresco, gravure en lithografie.
Hij volgde een opleiding aan de stedelijke academie van Bergen en de Stedelijke Academie van Schone Kunsten te Brussel. Hij volgde les bij Constant Montald, Emile Fabry en Jean Delville en werd beïnvloed door het symbolisme. Na zijn opleidingen ruilde hij België voor Parijs, het toenmalige centrum van de moderne kunst. Hij schilderde vooral menselijke figuren zoals blinden en muzikanten en arbeiders. Na een verblijf in Florence in 1925 kwamen daar harlekijnen bij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461617316 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De terre et de ciel

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Anto-Carte” als eerste: