Anne Frank en het verraad

Een overzicht
Auteur: David Barnouw | Uitgever: Boom

20,00

Een update van het onderzoek naar de vraag: wie verraadde de onderduikers in het Achterhuis?
De belangstelling voor Anne Frank heeft zich de laatste decennia steeds meer gericht op de vraag wie schuldig was. Schuldig aan het feit dat de acht Joden die ondergedoken zaten in het Achterhuis aan de Prinsengracht 263, werden opgepakt op 4 augustus 1944. De enige overlevende, vader Otto Frank, was er zeker van dat zij verraden waren, en hij had ook zijn verdenkingen. Die betroffen een man die in het pakhuis werkte en over wie Anne al had geschreven in haar dagboek. Maar er was onvoldoende bewijs tegen hem, en een tweede onderzoek in 1963 leverde ook niets belastends op.
Rond de eeuwwisseling verschenen kort na elkaar een biografie van Anne Frank en een biografie van haar vader. In beide boeken werden diverse dadertheorieën ontwikkeld. Het NIOD besloot een korte studie aan het verraad te wijden, die als Wie verraadde Anne Frank? in 2003 verscheen. Sindsdien zijn er vele nieuwe vermoedelijke daders aangewezen. Dat zorgt vaak voor commotie, zoals begin 2022 met het boek Het verraad van Anne Frank, waarin een Joodse notaris uit de Joodse Raad voor Amsterdam als dader werd neergezet.
Het is tijd voor een update, voor een nieuw bondig overzicht voor wie de draad is kwijtgeraakt. In Anne Frank en het verraad leest u alles wat u hierover zou willen weten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024452354 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een overzicht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-01-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Anne Frank en het verraad” te beoordelen