Anne Frank en het verraad

Een overzicht
Auteur: David Barnouw | Uitgever: Boom

21,90

De immense belangstelling voor Anne Frank richt zich de laatste decennia steeds meer op de vraag wie schuldig was aan het verraad van de acht Joodse onderduikers in het achterhuis aan Prinsengracht 263 in Amsterdam. De enige overlevende, Otto Frank, was er zeker van dat zij verraden waren. Hij verdacht een man die in het pakhuis werkte, over wie Anne al had geschreven in haar dagboek. Direct na de oorlog was er echter onvoldoende bewijs tegen hem, en ook een tweede onderzoek jaren later leverde niets op.

Rond de eeuwwisseling verschenen biografieën van Anne Frank en haar vader. In beide boeken kwamen diverse dadertheorieën aan de orde. Het NIOD besloot een studie aan het verraad te wijden, dat resulteerde in Wie verraadde Anne Frank?

Sindsdien zijn er vele nieuwe vermoedelijke daders aangewezen. Dat gebeurde op basis van nauwkeurig onderzoek, maar ook op basis van ‘horen zeggen’. Begin 2022 ontstond meer dan grote opwinding rond het boek Het verraad van Anne Frank, waarin een Joodse notaris uit de Joodse Raad voor Amsterdam als dader werd neergezet.

Het is de hoogste tijd voor een update. Anne Frank en het verraad geeft een bondig en helder overzicht voor wie de draad is kwijtgeraakt.

 

DAVID BARNOUW (1949) is historicus en publicist. Hij was van 1979 tot 2014 als onderzoeker, woordvoerder en voorlichter verbonden aan het NIOD.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024452354 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een overzicht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Anne Frank en het verraad” te beoordelen