Anna

Het leven van Annie M.G. Schmidt
Auteur: Annejet van der Zijl | Uitgever: Querido

17,50

Annejet van der Zijl reconstrueerde met veel gevoel voor detail en historische context het leven van Annie M.G. Schmidt.

Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, een van de populairste Nederlandse schrijfsters aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Wat er over haar leven bekend is, is vooral datgene wat ze er zelf over kwijt wilde. Annejet van der Zijl reconstrueerde de lotgevallen van de vrouw achter de schrijfster: haar hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot ’s lands ‘schaduwkoningin’ en het roerige en soms inktzwarte persoonlijke leven achter de roem. Het resultaat is het inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er dankzij haar humor en moed toch in slaagde om alles uit het leven te halen.

Met meer dan 125 000 verkochte exemplaren is Anna een van Nederlands succesvolste biografiee¨n ooit. Het boek werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en De Gouden Uil, en het vormde de basis voor de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt, geproduceerd door Joop van den Ende en Albert Verlinde, Stage Entertainment Nederland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021417240 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van Annie M.G. Schmidt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

18

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Anna” te beoordelen