Angst en vrijheid

Hoe de Tweede Wereldoorlog ons voorgoed veranderde
Auteur: Keith Lowe | Uitgever: Uitgeverij Balans

29,99

De tweede Wereldoorlog was een van de grootste catastrofes in de geschiedenis van de mensheid. Hoe hebben deze verschrikkelijke ervaringen, en de herinnering eraan, ons leven beïnvloed?

De nieuwe wereldorde die na 1945 ontstond, betekende het einde van de macht van Europese vorstenhuizen en de geboorte van twee nieuwe supermogendheden, die verwikkeld raakten in een nieuwe, wereldwijde Koude Oorlog. Wetenschappers kwamen met nieuwe technologieën, politici speculeerden over nieuwe samenlevingsvormen: sommigen pleitten voor een wereldregering, anderen juist voor onafhankelijkheid. Het was een tijdperk van verwondering en angst, wat nog altijd doorklinkt in de debatten over nationalisme, immigratie en globalisering die we vandaag de dag voeren.

Behalve een analyse van de belangrijkste naoorlogse veranderingen en de mythen die destijds ontstonden, bevat Angst en vrijheid een onderzoek naar de filosofische en de psychologische impact van de oorlog. Aan de hand van tal van individuele verhalen laat Lowe zien hoe leiders en gewone mensen zich staande hielden in de naoorlogse wereld. Hoe werd een van de grootste trauma’s uit de geschiedenis gebruikt als een kans om verandering te realiseren?

Angst en vrijheid is een standaardwerk over de nog altijd voortdurende impact van de tweede Wereldoorlog – op landen, steden, families en mensen over de hele wereld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460036248 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de Tweede Wereldoorlog ons voorgoed veranderde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

560

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

10-01-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Angst en vrijheid” te beoordelen

Andere suggesties…