Angela Davis

Een autobiografie
Auteur: | Uitgever: Uitgeverij Epo

24,90

Ze groeide op in Dynamite Hill, een wijk in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama die tegelijk speeltuin van de Ku Klux Klan en epicentrum van de burgerrechtenbeweging was. Studeerde filosofie in Parijs, Frankfurt en Californië. Werd actief in de burgerrechtenbeweging. Sloot zich aan bij de Black Panther Party. Frequenteerde de Che-Lumumba Club, een tak van de Communistische Partij van Amerika. Werd op aansturen van Ronald Reagan ontslagen als universitair docent. Belandde op de Most Wanted-lijst van het FBI. Zat achttien maanden in de gevangenis. Groeide uit tot wereldwijd icoon.

Het leven van activiste Angela Davis is omgeven door mythen. In haar wervelende autobiografie vertelt ze niet alleen haar eigen fascinerende verhaal maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren, kortom, om de wereld te veranderen.

Angela Davis is auteur, activist en professor. Ze schreef artikelen, essays en boeken en doceerde aan universiteiten in de Verenigde Staten, Europa, Afrika, de Caraïben en de voormalige Sovjet-Unie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462673465 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een autobiografie

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Angela Davis” te beoordelen