Ana Paes

Een historische roman uit Nederlands-Brazilië
Auteur: Jan de Lint | Uitgever: MagellanBook

24,95

Opkomst en ondergang van Nederlands-Brazilië vanuit de beleving van een voor haar tijd uitzonderlijk geëmancipeerde Portugese.

In deze historische roman vertelt Dona Ana Paes, telg uit een voornaam Luso-Braziliaans geslacht, haar opmerkelijke levensgeschiedenis. Als Ana op 18 jarige leeftijd trouwt met een officier in het Portugese leger krijgt zij als bruidsschat een van de grootste suikerrietplantages in de provincie Pernambuco mee. Echter, reeds kort na het huwelijk sneuvelt haar echtgenoot in de strijd tegen de Hollanders, als die in 1630 voor de West Indische Compagnie deze Braziliaanse provincie binnenvallen. Tegen alle conventies in besluit Ana het beheer van de suikermolen zélf ter hand te nemen en komt zo in contact met de Hollanders in het centrum van de macht, Recife. Met haar charme, intelligentie en intellectueel niveau wordt zij daar een graag geziene gaste bij de bestuurlijke elite. Opkomst en ondergang van Nederlands-Brazilië worden beschreven vanuit de beleving van een voor haar tijd uitzonderlijk geëmancipeerde Portugese.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082405231 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een historische roman uit Nederlands-Brazilië

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

310

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor Ana Paes

  1. 4 van 5

    Jan-Arie S.

    Het meeslepende levensverhaal van een jonge Portugese in Nederlands-Brazilië begin 17e eeuw. Driemaal getrouwd, tweemaal weduwe in een turbulente tijd. Zij genoot zowel van het luxe hofleven aan het hof van Gouverneur Johan-Maurits van Nassau als ook ondervond ze de dreiging van de opstand van haar landgenoten tegen het Nederlandse koloniale regiem. In dat alles was zij de mores van haar generatie en cultuur ontstegen.


Een beoordeling toevoegen