Amsterdam- Utrecht

Van Rhijnspoor tot Randstadspoor
Auteur: J.M. ten Broek, V.M. Lansink | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

17,50

Bijna iedereen weet dat de eerste trein in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem (1839), maar op papier was de zogeheten Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Keulen de eerste spoorlijn van Nederland. Door koudwatervrees en gebrek aan financiën werd de eerste etappe van de Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Utrecht pas in december 1843 geopend. Dit jaar is dat 175 jaar geleden.

Door de jaren heen is de lijn veelvuldig verbouwd en verlegd, met als belangrijkste uitbreidingen de grote spoorwegwerken van Amsterdam en Utrecht in de jaren ’30, de symbiose met de Amsterdamse metro en de viersporigheid rond het jaar 2000. Heden ten dage is deze spoorlijn een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Michiel ten Broek en Victor Lansink nemen u aan de hand van vele historische en sfeervolle illustraties mee op een reis door de tijd langs deze door de talrijke veranderingen zeer boeiende spoorlijn.

Ook spraakmakende stations als Amsterdam Amstel, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal komen in beeld, evenals verdwenen stations als Amsterdam Weesperpoort en Nieuwersluis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462582927 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Rhijnspoor tot Randstadspoor

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

168

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Amsterdam- Utrecht” te beoordelen