Amsterdam in bijna 80 boeken

Auteur: Emile Brugman, Geert Mak, Guus Luijters, Marita Mathijsen, Rene van Stipriaan | Uitgever: Atlas Contact

32,50

Vijf van Nederlands beste verhalenvertellers beschrijven Amsterdam aan de hand van zijn belangrijkste en mooiste literatuur.

Het is de stad van de bruine cafés van Carmiggelt, de ‘jongedames’ van Betje Wolff en Aagje Deken en de provo’s van Harry Mulisch. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het verrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages zoals Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat. De stad waar zoveel boeken over verhalen.
In Amsterdam in bijna 80 boeken beschrijven Nederlands meest geliefde verhalenvertellers Amsterdam aan de hand van zijn mooiste, belangrijkste en leukste boeken. Met plezier en kennis van zaken leiden ze de lezer door de tijd, van Vondel tot Murat Isik, en van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer, dit boek laat zien hoe de geschiedenis zich openbaart in de literatuur. Daarmee
is het een uiterst originele en toegankelijke benadering van de geschiedenis van de boekenhoofdstad van Nederland – een viering van de stad, van de literatuur, en vooral van het lezen zelf.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045048574 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

18-08-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Amsterdam in bijna 80 boeken” te beoordelen