Ambon 1623

Angst en complotdenken aan de rand van een wereldrijk
Auteur: Adam Clulow | Uitgever: Uitgeverij Van Wijnen

29,95

In dit baanbrekende boek biedt Adam Clulow een nieuw perspectief op de Ambonse Moord, waarin hij verder kijkt dan de schuldvraag die al eeuwen wordt gesteld, naar de snelle escalatie van de zaak.

In 1623 werd de Japanse huurling Shichiz? gearresteerd vanwege zijn verdachte vragen over de verdediging van een Nederlands VOC-fort op het eiland Ambon, in het oosten van het huidige Indonesië. Nadat hij werd gemarteld, bekende hij deel uit te maken van een complot om het fort en uiteindelijk de hele regio in bezit te nemen. Twee weken later executeerden de Nederlandse machthebbers op Ambon eenentwintig vermeende samenzweerders. De zaak leidde in Europa tot grote verontwaardiging, en de controverse rond de episode, die bekend zou komen te staan als de ‘Ambonse Moord’, is nooit meer helemaal verdwenen.

In dit baanbrekende boek biedt Adam Clulow een nieuw perspectief op deze gebeurtenis, waarin hij verder kijkt dan de schuldvraag die al eeuwen wordt gesteld. In plaats daarvan gaat de aandacht naar de snelle escalatie van de zaak, veroorzaakt door een crisissfeer en allesoverheersende angst. Ook geeft Clulow nieuwe inzichten op de wereldgeschiedenis en het karakter van het Europees kolonialisme in de vroegmoderne wereld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789051947373 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Angst en complotdenken aan de rand van een wereldrijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ambon 1623” te beoordelen