Als een ramp ons raakt

Ervaringen en lessen van een trauma-expert
Auteur: Berthold Gersons | Uitgever: Balans

21,99

Op een fatale middag in 1992 stortte een vliegtuig op twee flatgebouwen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Het was een voor Nederland ongekende ramp, die voor talloze mensen grote gevolgen had en nog altijd heeft. Hoe om te gaan met dat individuele en sociale leed, ook op de lange termijn? Diezelfde moeilijke vragen speelden bij drama’s die volgden, zoals de Martinair-crash bij Faro, de vuurwerkramp in Enschede, de brand in Volendam, het neerschieten van de MH17 en recent de coronapandemie.

Bij deze ingrijpende gebeurtenissen werd psychiater en trauma-expert Berthold Gersons gevraagd op te treden als adviseur, behandelaar en onderzoeker. Wat is er nodig om de juiste hulp te bieden, de nasleep van een ramp te begeleiden en het vertrouwen te herstellen? Niet alleen de direct betrokkenen, maar ook hele gemeenschappen kunnen jarenlang getekend raken door rouw, trauma en het gemis aan veiligheid en vertrouwen in de wereld. Het duurt lang voordat ‘de ramp na de ramp’ leidt tot een nieuw evenwicht bij de getroffenen en hun omgeving.

Als een ramp ons raakt is Gersons aangrijpende geschiedenis van rampen die Nederland troffen en onze omgang daarmee. Het belicht wat er gebeurt als er iets zeer ingrijpends plaatsvindt en biedt inzichten voor zowel de direct betrokkenen als voor hulpverleners, autoriteiten en politici.

Berthold Gersons (1945) was hoogleraar psychiatrie, verbonden aan het Amsterdam UMC en het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Hij is een internationaal erkend trauma- en rampenexpert. Gersons richtte het Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises op en hij ontwikkelde de Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463823388 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ervaringen en lessen van een trauma-expert

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Als een ramp ons raakt” te beoordelen