Almost Unreal

Willem van Veldhuizen - Schilderijen | Paintings 1978-2019 Nl/Eng
Auteur: Marcia Biesheuvel, Marieke Uildriks, Marlous Voshol | Uitgever: Scriptum Books

20,00

De kunstschilder Willem van Veldhuizen (Rotterdam, 1954) werkt in modern realistische en hyperrealistische stijl met als voornaamste thema museuminterieurs. De oorsprong daarvan is zijn fascinatie voor architectonische vormen, reflecties en vloerstructuren.
In zijn schilderijen geeft hij bijna onwerkelijk lege binnenruimten weer waarvan een groot deel door de vloer wordt ingenomen met een uitzicht naar buiten. De werkelijkheid die zich buiten bevindt wordt weerspiegeld in de glimmende vloer. In de ruimten zelf plaatst hij vaak een sculptuur of een meubel. Het ruimtelijke gevoel wordt bereikt met licht, schaduw en weerspiegelingen. De compositie is technisch zeer precies en realistisch
geschilderd. Dikwijls met verwijzingen naar zijn favorieten in de kunst zoals Michelangelo, Pablo Picasso, Man Ray, Gerrit Rietveld, Mies van der Rohe, Le Corbusier en Mark Rothko.
Naast schilderen heeft van Veldhuizen zich bekwaamd in het tekenen naar model en maakt hij incidenteel keramiek.
Van recenter datum zijn de iPad tekeningen.
Deze monografie verschijnt ter gelegenheid van de retrospectieve tentoonstelling in Museum Jan van der Togt (Amstelveen) van 13 maart t/m 3 juni 2019. Hier wordt een overzicht gegeven van zijn schilderijen uit de afgelopen 40 jaar.

Willem van Veldhuizen studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1972–1977) en kreeg er les van Klaas Gubbels, Walter Nobbe, Peter Blokhuis en anderen. Sindsdien exposeert Van Veldhuizen regelmatig bij galeries en op internationale beurzen (TEFAF). Ook is hij meermaals onderscheiden met prijzen. Zijn werk bevindt zich in diverse particuliere en museumcollecties in binnen- en buitenland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463191692 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Willem van Veldhuizen – Schilderijen, Paintings 1978-2019 Nl/Eng

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

118

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Almost Unreal” te beoordelen