Alles is Eros

Hellenistische poëzie over liefde en leven en het idyllisch landschap
Auteur: Mieke de Vos | Uitgever: Uitgeverij Damon VOF

16,90

Alles is Eros en Eros is alles: hij is de vonk in de ogen van je geliefde, hij is een dwingeland, soms is hij een ramp, en altijd schiet hij raak. Eros inspireert de liedjes van herders die hun lammeren weiden in de velden. In deze herderspoëzie is de natuur uitnodigend als een warme zomeravond, wanneer de wind door de takken ruist en murmelend water voor verkoeling zorgt. Zij is de bron van een stroom gedichten, waarin krekels zingen, rozen geuren en liefdes bloeien. Achter de onbevangen herder schuilt steeds een stadse dichter, die zijn impressies van liefde en het landschap schitterend vorm geeft.

‘Alles is Eros’ toont de klassieke oudheid van een speelse en lichtvoetige kant. De bundel bevat een ruime keuze uit het werk van bekende auteurs als Theocritus, Callimachus en Leonidas van Tarente. Ook dichters die hen inspireerden komen aan bod, zoals Anyte uit Arcadië, een van de weinige vrouwelijke literatoren uit de oudheid.

De pastorale is sinds zijn ontstaan in de derde eeuw voor Christus nooit meer weggeweest uit de poëzie. Deze uitgave geeft de oorsprong van een rijke traditie weer in een nieuwe Nederlandse vertaling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460362194 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hellenistische poëzie over liefde en leven en het idyllisch landschap

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

120

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alles is Eros” te beoordelen