Alles gaat op vroeger terug

Ischa Meijer (1943-1995)
Auteur: Annet Mooij | Uitgever: Prometheus

45,00

Het complexe mozaïek dat Ischa Meijer was, voor het eerst volledig gelegd.

Ischa Meijer was een fenomeen. Beroemd, berucht, geducht en onweerstaanbaar geestig. In het leven van vele vrienden en talloze vriendinnen liet hij een onuitwisbare indruk achter.
In zijn duizelingwekkend veelzijdige loopbaan stonden twee grote liefdes centraal: de journalistiek en het theater. Als interviewer met een diepgaande interesse in mensen en een feilloos oog voor hun zwakke plekken en blinde vlekken stuwde hij het genre van het persoonlijk vraaggesprek tot grote hoogte op.

In Alles gaat op vroeger terug beschrijft en doorgrondt Annet Mooij op grond van een groot aantal bronnen Ischa Meijers even creatieve als destructieve leven, dat werd getekend door zijn dramatische gezinsgeschiedenis. Als baby overleefde hij samen met zijn ouders de verschrikkingen van Bergen-Belsen, waarna hij opgroeide in een getraumatiseerd joods gezin. De onvermijdelijke breuk met zijn ouders bleef in hem schrijnen als een open wond en werd de bron van zijn enorme scheppingsdrang. In deze fraai geschreven en meeslepende biografie wordt het complexe mozaïek dat Ischa Meijer was voor het eerst volledig gelegd.

Alles gaat op vroeger terug is de derde biografie van de hand van Annet Mooij. Haar eersteling Branie (2014), over de feministe, concertzangeres en actrice Mina Kruseman, stond op de shortlist van de Biografieprijs 2014. In 2018 verscheen haar biografie van Gisèle van Waterschoot van der Gracht, het veelgeprezen De eeuw van Gisèle. Het boek werd genomineerd voor de Brusseprijs en de BookSpot Literatuurprijs (non-fictie) en stond op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs, de Geschiedenisprijs en de Biografieprijs.

Over De eeuw van Gisèle:

‘Een meesterlijke biografie.’
NRC •••••

‘Annet Mooij smeedde uit al die ongerijmdheden een boeiend en spannend verhaal.’
De Volkskrant ****

‘De eeuw van Gisèle is een fascinerend boek geworden, goed geschreven, goed gedocumenteerd. Afgewogen, onberispelijk werk.’
Vrij Nederland

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044641288 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ischa Meijer (1943-1995)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

30-11-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alles gaat op vroeger terug” te beoordelen