Alles brandt door mij

Auteur: Gineke Meinders | Uitgever: Brave New Books

20,00

‘Alles brandt door mij’ is het eerste deel van een trilogie over Hildegard von Bingen – in die tijd een fenomeen omdat zij, als vrouw nota bene, Gods wil vertolkt via visioenen. Haar boeken, muziek en briefwisselingen met kerkelijke en wereldlijke leiders zijn grotendeels bewaard gebleven.

In haar vroege jeugd ontdekt Hildegard dat haar gave als gevaarlijk wordt beschouwd. Als ze in 1109 aan het klooster wordt afgestaan probeert zij hierover te zwijgen.
Met een niet te beteugelen intellect en creativiteit ontwikkelt zij zich van een onzeker kind tot een geleerde abdis die dankzij de paus erkenning krijgt voor haar visionaire talent. Doch haar snel groeiende faam en haar eigenzinnig optreden bezorgen haar een aantal gevaarlijke vijanden.

Prof. dr. E. Mulder over de roman: ‘De auteur weet zeer scherpzinnig, met uitstekende stilistische middelen een 12e-eeuwse ambiance op te roepen. Gineke Meinders heeft zich diepgaand beziggehouden met de mens die Hildegard geweest zou kunnen zijn: een amalgaam van mystieke geleerdheid, creativiteit en erotiek.
Deze combinatie van exactheid en creatieve durf brengt een ver van ons afliggende materie binnen bereik van moderne lezers’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464054965 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

229

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alles brandt door mij” te beoordelen