Allen tegen allen

De lange winter van 1933 en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Paul Jankowski | Uitgever: Spectrum

44,99

Dit is een boek dat gaat over de kracht van slechte ideeën. Het gaat over een specifieke winter, die van 1933, en zoekt een antwoord op de vraag waarom een heleboel dingen toen zo misgingen.

In die specifieke winter kwam Hitler aan de macht, verliet Japan de Volkenbond, richtte Mussolini zijn buitenlands beleid op het Somalisch schiereiland. In die maanden werd Roosevelt verkozen, veranderde Frankrijk drie keer van regering en raakte de ooit zo charismatische groep van overwinnaars na 1918 verder van elkaar verwijderd door verschillende opvattingen over oorlogsschulden, wapens, valuta, invoerrechten én de omgang met Duitsland. Op het grondgebied van de Oekraïense Sovjetrepubliek kwamen vanwege een hongersnood bovendien miljoenen mensen om én was er wereldwijd sprake van een enorme economische crisis. En in Genève kwam de wereldontwapeningsconferentie tot stilstand omdat de deelnemende landen het niet eens konden worden. Die specifieke winter veranderde de wereld van naoorlogs in vooroorlogs.

In dit boek onderzoekt Paul Jankowski hoe burgers op meerdere plekken ter wereld samenspanden om hun verscheidene regeringen richting een oorlog te drijven die maar weinigen van hen wilden en geen van hen onder controle kon houden. Jankowski baseert zich hierbij op nooit eerder gepubliceerde bronnen, zoals de handgeschreven notities van de Franse ambassadeur na zijn ontmoeting met Hitler, en daarnaast op memoires, krantenartikelen en radio-uitzendingen, om zo het proces dat in die winter van 1933 begon voor een breed lezerspubliek te reconstrueren. Voor de lezers van Ian Kershaw en Antony Beevor.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000348527 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De lange winter van 1933 en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Allen tegen allen

  1. 4 van 5

    Historiek

    “In zijn uitstekend onderbouwde boek ‘Allen tegen allen’ legt Paul Jankowski gedetailleerd uit hoe ondanks alle goede bedoelingen een nieuwe wereldoorlog in 1933 reeds in de maak was.” – Kevin Prenger op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen