Alledaags Utopia

Wat tweeduizend jaar experimenteren ons kan leren over het goede leven
Auteur: Kristen Ghodsee | Uitgever: Epo

29,90

Om de samenleving van morgen te dromen zullen we buiten de lijntjes van het alledaagse moeten kleuren. De utopische feministische visies uit het verleden kunnen ons daarbij inspireren.

Oscar Wilde wist het al: ‘Een wereldkaart waarop Utopia niet voorkomt is de moeite van het bekijken niet waard.’ In haar nieuwe boek neemt Kristen Ghodsee je mee langs een stoet grotere en kleinere Utopia’s. Want de zoektocht naar andere manieren om huishouden, opvoeding, relaties, familie, wonen en bezit te organiseren is zo oud als de mensheid zelve. Zelfs Pythagoras – ja, die van de driehoek – had zes eeuwen voor Christus al een eigen commune waar mannen en vrouwen het werk eerlijk verdeelden. Om de samenleving van morgen te dromen zullen we buiten de lijntjes van het alledaagse moeten kleuren. De utopische feministische visies uit het verleden kunnen ons daarbij helpen en inspireren. Hun desem zit al in het klein verzet dat wereldwijd bloeit, van Deense cohousinggemeenschappen en matriarchale Colombiaanse ecodorpen tot de microdistricten in China. ‘Utopia is terug’, aldus een enthousiaste Thomas Piketty, ‘en je neemt het beter ernstig want de geschiedenis wordt gemaakt door dromers. Een must-read!’

Knack
Recensie door Roderik Six

“Hoog tijd voor verandering, en in Alledaags Utopia strooit Ghodsee handenvol prikkelende ideeën. Haar aanstekelijke boek is verplichte kost voor sneakersocialisten en linkse intellectuelen die op het rechtse pad gesukkeld zijn. En voor iedereen die droomt van een betere toekomst.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462674356 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wat tweeduizend jaar experimenteren ons kan leren over het goede leven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

280

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alledaags Utopia” te beoordelen