Alle wegen leiden naar Babel

De voorgeschiedenis van de Zijderoute
Auteur: Daan Nijssen | Uitgever: Omniboek

29,50

In ‘Alle wegen leiden naar Babel’ beschrijft Daan Nijssen de voorgeschiedenis van de Zijderoute. Eerder debuteerde hij zeer succesvol met zijn boek ‘Het wereldrijk van het Tweestromenland’.

In ‘Alle wegen leiden naar Babel’ beschrijft Daan Nijssen de voorgeschiedenis van de Zijderoute. Want de Zijderoute ontstond niet vanuit het niets. In het Midden-Oosten waren al duizenden jaren complexe handelsnetwerken aanwezig waarvan Babel, in het oude Mesopotamië, het kloppende hart was. Hier ontstond een niet-aflatende vraag naar luxegoederen, die de drijvende kracht vormde achter de opkomst en ondergang van wereldrijken, en de beschavingen van Mesopotamië, Egypte, India, China en Rome voorgoed met elkaar verbond.

Daan Nijssen debuteerde zeer succesvol met ‘Het wereldrijk van het Tweestromenland’. In zijn tweede boek, ‘Alle wegen leiden naar Babel’, toont hij aan hoe duizenden jaren vóór de Zijderoute goederen, technologie, kennis, kunst en religie de weg tussen oost en west al hadden gevonden.

“Nijssen heeft met ‘Het wereldrijk van het Tweestromenland’ een populair-wetenschappelijk boek geschreven van internationale allure.” **** – NRC

NRC
Recensie

‘Nijssen heeft het allemaal vlot opgeschreven’ ????

NRC
Recensie

‘In het vlot geschreven Alle wegen leiden naar Babel onthult Daan Nijssen in alle geuren en kleuren een wereld van lang geleden die meer op de onze lijkt dan je zou verwachten. **** in het NRC.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401918510 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De voorgeschiedenis van de Zijderoute

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alle wegen leiden naar Babel” te beoordelen