Alex is een meisjesnaam

Auteur: Ans van Berkum | Uitgever: Pharos Uitgeverij

25,00

Alex is een meisjesnaam

In dit boek onderzoekt de auteur het werk van kunstenaar Alex Jan Naber. Man met een syndroom van Down, die in zijn travestie zijn verlangen vervult naar liefde en seks. Zij volgt zijn grillig parcours van discipline naar discipline, tot hij hunkerend naar de ogen van anderen uitkomt bij het podium en de performance. In het licht van dit werk blijkt het klassieke concept van Outsider Art flink te moeten worden opgeschud.

Alex Naber (Naarden 1984) woont in Almere. Hij ging tot zijn achttiende naar een bijzondere school in Lelystad. Dan volgt een periode van tien jaar bij De Witte Olifant. Een brede kunstopleiding voor mensen met een beperking, waar hij met tal van kunstvormen in aanraking komt. Al schilderend, tekenend en schrijvend komt hij uit bij de performance, tv-optredens en theater. Alex staat graag op de planken. Voor de camera is hij in zijn element. Zijn beeldtaal is onafhankelijk, ongepolijst en volkomen onbeschroomd. In zijn werk onderzoekt hij zijn identiteit als man, als vrouw, en als veelzijdig kunstenaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789079399901 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

92

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

10-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

2 beoordelingen voor Alex is een meisjesnaam

  1. 5 van 5

    Anoniem

    Zo’n geweldig mooi boek van een even geweldig talent met zoveel ambitie. Alex neemt geen blad voor de mond en voor de kont.

  2. 5 van 5

    Volcmar

    Dit is zo’n geweldig mooi boek van een even geweldig Multi-talent met zoveel ambitie. Een open en eerlijk boek van een acteur/schrijven/artiest veelzijdig kunstenaar die zijn grenzen weet te vinden, te verleggen en te overschrijden. Alex Naber neemt geen blad voor de mond en neemt geen blad voor de kont.


Een beoordeling toevoegen