Alechinsky Pierre

Carta Canta (NL ed)
Auteur: | Uitgever: MARE & MARTIN

32,00

“Carta Canta”, of hoe een kunstenaar die tijdens zijn creatieve ontdekkingstocht keer op keer de grafische kunst heruitvond, een lied met talrijke klankvariaties!
In het voorjaar 2021, kijken de KMSKB voorbij hun muren en nemen u mee op een reis doorheen het gebaar, met Pierre Alechinsky, een van de belangrijkste figuren op de Belgische hedendaagse kunstscène, als gids. Een seizoen vol spontaniteit, kleur en vreugde!
Als eerbetoon aan een van de grootste levende Belgische kunstenaars, toont “Carta Canta” een selectie van Alechinsky’s werken op papier uit een 270-tal werken die in het verleden aan de Koninklijke Musea werden geschonken, alsook een aantal werken uit recentere uitzonderlijke schenkingen. Meer dan 200 tekeningen, aquarellen, etsen, litho’s en schilderijen nodigen u uit tot dromen en reizen. Duik mee in de oneindigheid van de verbeelding.
De tentoonstelling onthult hoe Alechinsky, met een scherp gevoel voor technisch experimenteren, zijn eigen verbeelding aftast. Zo verheft hij de handeling van het tekenen – en daarmee de tekening zelf – tot de kern van zijn rijk en veelzijdig oeuvre. Daarnaast legt de interdisciplinaire kijk van de tentoonstelling verbanden bloot tussen de kunstenaar en de verzameling van de musea, van Ensor tot Magritte.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9782362220470 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Carta Canta (NL ed)

Uitgever

Aantal pagina's

193

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Alechinsky Pierre” te beoordelen