Akal

Overleven in Nederlands-Indië
Auteur: Lilja Anna Perdijk | Uitgever: Lilja

19,95

George Wilhelm Keller (1928), roepnaam Bo, was een veerkrachtig mens en veteraan. Hij vertelt over zijn jeugd in Nederlands-Indië en de oorlogen waarin hij vocht. Akal bleek een levensreddend inzicht.

Akal vertelt het verhaal van George Wilhelm Keller (1928), geboren in Nederlands-Indië als zoon van Indo-Europese ouders. Een veteraan en veerkrachtige verteller die terugblikt op zijn jeugd in Nederlands-Indië en de oorlogen waarin hij vocht.

George groeit op bij zijn opa in Padang, die hem Bo noemt. Wanneer hij hem de kracht van akal leert kennen, voelt de achtjarige Bo zich onoverwinnelijk. Maar alles wordt anders zodra hij terugkeert naar zijn ouders. Met de Japanse bezetting heeft de Tweede Wereldoorlog dan ook Nederlands-Indië bereikt. In een verscheurd land vindt Bo kameraadschap in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Als zijn buurtgenoten van de een op de andere dag vijanden worden, raakt hij ontworteld en op drift. Akal blijkt een levensreddend inzicht. Drie oorlogen later en een illusie armer vertrekt hij naar Nederland, waar de stilte van vele kanten oorverdovend is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083260105 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Overleven in Nederlands-Indië

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

280

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Akal” te beoordelen