Agama Djawa Sunda

Het verhaal van een andersdenkende groepering in een overwegend islamitisch land (Indonesië 1964-1971)
Auteur: Wim Straathof | Uitgever: Valkhof Pers

15,95

In het religieuze landschap van het eiland Java, dat grotendeels islamitisch is, neemt de zogenoemde Agama Djawa Sunda-religie – van een bevolkingsgroep die in West-Java woont rond de plaats Ceribon – een bijzondere plaats in. Deze Agama Djawa-beweging is een godsdienstige beweging met eigen gebruiken, wetten en riten, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw door de Indonesische overheid gedwongen werd aansluiting te zoeken bij een van de vier grote godsdiensten van Indonesië: islam, christendom, hindoeïsme en boeddhisme. Omdat er getornd werd aan de rechtsgeldigheid van hun wettig gesloten huwelijken, voelden zij zich in hun bestaan bedreigd. Daarom zocht in 1964 de geestelijk leider van deze groep contact met de katholieke gemeenschap van Ceribon, bij wie zij zich aansloten en katholiek werden.

Wim Straathof, die van 1964 tot 1971 als katholiek priester bij deze Sundanese groepering werkte, doet daarvan in Agama Djawa Sunda. Het verhaal van een andersdenkende groepering in een overwegend islamitisch land in woord en beeld kleurrijk verslag.
Ook gaat Straathof uitvoerig in op de geografische, historische en culturele aspecten van volk en land van het bijzondere en kleurrijke eilandenrijk Indonesië.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056254445 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een andersdenkende groepering in een overwegend islamitisch land (Indonesië 1964-1971)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

152

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-01-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Agama Djawa Sunda” te beoordelen