Adolphe Burdet

Vogelaar en lichtbeeldpionier
Auteur: Peter Bulsing | Uitgever: KNNV Uitgeverij

12,95

Adolphe Burdet was een reislustige Zwitser met liefde voor de natuur en fotografie. Toen hij als twintiger Nederland aandeed besloot hij enige tijd te blijven. Adolphe solliciteerde met succes naar de functie van leraar Frans bij de puissant rijke familie Van der Vliet-Borski. Hij trouwde met zijn pupil Olga en werd daardoor vermogend. Hij stortte zich volledig op de natuurstudie, vooral de ornithologie.

Een ontmoeting met Jac.P. Thijsse mondde uit in een hechte vriendschap. Thijsse zette hem aan om zijn passie voor natuur en fotografie te combineren. Hij werd een pionier op het gebied van de natuurfotografie. Naast die activiteiten heeft hij langdurig in de besturen gezeten van Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten. Ook heeft hij financieel bijgedragen aan de verwerving van belangrijke natuurterreinen, zoals het Naardermeer. Zijn werk is onder andere opgenomen in de collecties van het Instituut voor Beeld en Geluid, het Fotomuseum Rotterdam en het Rijksmuseum te Amsterdam.

Peter Bulsing is (natuur)fotograaf en schrijver van boeken en artikelen over de natuur rond de woning. De laatste twintig jaar van zijn werkzame leven is hij werkzaam geweest in de natuur- en milieueducatie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789050118491 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vogelaar en lichtbeeldpionier

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Adolphe Burdet” te beoordelen