Adolf Hitler, Soldaat in Vlaanderen 1914 – 1918

Auteur: Siegfried Debaeke | Uitgever: Just Publishers

24,99

In de Vlaamse Westhoek leerde de latere dictator de oorlog in zijn gruwelijkste vormen kennen. Hier vonden de beslissende keerpunten van zijn frontloopbaan plaats. Dit is het meest complete boek over Hitler als soldaat in de Groote Oorlog.

In 1914 trok Adolf Hitler als vrijwilliger naar het front. De 25-jarige soldaat kwam in de Vlaamse Westhoek terecht. Tussen Geluwe en Geluveld overleefde hij zijn vuurdoop in een van de heftigste en kritiekste gevechten van de oorlog, de Eerste Slag bij Ieper. Daarna diende hij als koerier. Zijn belangrijkste taak was bevelen van de regimentsstaf naar de bataljonscommandanten over te brengen.

Aan de hand van authentieke bronnen en met behulp van talloze illustraties en kaarten, volgt de auteur het spoor van de toen nog onbekende Hitler. Het intense speurwerk naar diens route en diverse verblijfplaatsen leverde verrassende vondsten op.

In de Croonaertbossen bij Wijtschate verdiende Hitler zijn eerste onderscheiding. In Mesen vereeuwigde hij ruïnes in tekeningen en schilderijen. In Ardooie genoot hij enkele weken zorgeloze rust. En op het einde van de oorlog werd Hitler bij Wervik het slachtoffer van een Britse gasaanval, waardoor hij blind het front verliet.

Het boek bevat diverse originele brieven, tekeningen en schilderijen van Hitler, waaronder verschillende die nu voor de eerste maal gepubliceerd worden.

Historicus Siegried Debaeke (1964) schreef meerdere boeken over de Eerste Wereldoorlog. In De dood met de kogel over gefusilleerde Belgische soldaten tijdens WO1, kwam hij tot de verbijsterende conclusie dat dit veelal zonder proces gebeurde .

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089759849 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

260

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

14-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

1 beoordeling voor Adolf Hitler, Soldaat in Vlaanderen 1914 – 1918

  1. Historiek

    “In ‘Soldaat in Vlaanderen’ reconstrueert de Belgische historicus Siegfried Debaeke (1964) de jaren 1914-1918 in het leven van de Oostenrijker die vocht in een Beiers regiment. Van het verhaal dat Hitler na de oorlog verspreidde, blijft niet veel over. Uit het boek rijst eerder het beeld op van een wat zonderling figuur die zich afzijdig hield van zijn medesoldaten en ook van de weinige kennissen die hij had in Duitsland.” – Wesley Dankers op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen