Adolf Hitler. Opkomst 1 De jaren van opkomst 1889 – 1939

Auteur: Volker Ullrich | Uitgever: De Arbeiderspers

49,99

Wie was Hitler werkelijk? In zijn monumentale biografie doet de gerenommeerde Duitse historicus Volker Ullrich een uiterst ambitieuze poging om het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen. Hij tekent op basis van recent ontsloten bronnen en getuigenissen een nieuw, verrassend en zeer realistisch portret van de mens achter de `Führer . Daarbij worden nu eens álle facetten van zijn persoonlijkheid belicht: zijn afstotelijke, maar ook zijn aantrekkelijke kanten, zijn vriendschappen en relaties met vrouwen, zijn complexen en moorddadige drijfveren, en de onmiskenbare gaven en talenten die zijn opmars mogelijk maakten.
Ullrich corrigeert een aantal hardnekkige mythes. Dat Hitler nauwelijks een privéleven zou hebben bijvoorbeeld. Of dat zijn intellectuele en sociale vermogens maar beperkt zouden zijn. Hij laat zien dat Hitler niet alleen een charismatisch demagoog was, maar vooral een zeer getalenteerd toneelspeler.
Dit eerste deel van Ullrichs tweeluik schetst de weg van de dictator vanaf zijn jonge jaren in Wenen en München tot het schijnbare hoogtepunt van zijn macht in het voorjaar van 1939.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029589536 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

960

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

10-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Adolf Hitler. Opkomst 1 De jaren van opkomst 1889 – 1939

  1. 5 van 5

    Grillet Stefan

    Een schitterend geschreven werk. Lijvig maar vlot leesbaar en onschatbaar rijk aan informatie. Jammer dat het bij bol.com 90 euro kost.


Een beoordeling toevoegen